Πληροφορίες για την πόλη

Η Κύπρος βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων – της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Η στρατηγικής σημασίας θέση της διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ιστορική της εξέλιξη ευνοώντας την ανάπτυξη του νησιού σε κέντρο εμπορικών και διεθνών επιχειρήσεων.

Η Κύπρος αποτελεί ένα δημοφιλή ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμός αφενός λόγω της φιλοξενίας των κατοίκων της και αφετέρου εξαιτίας των καλών κλιματολογικών της συνθηκών  με τους σύντομους και ήπιους χειμώνες και την άφθονη της ηλιοφάνεια. Το τοπίο της Κύπρου απλώνεται σε λαμπερές ακτές, απόκρημνα βουνά, αρωματικά δάση και τραχιά ακρωτήρια.

Η Λευκωσία, η έδρα του 12ου Διεθνούς Υδρογεωλογικού Συνεδρίου, είναι η τελευταία μοιρασμένη πόλη της Ευρώπης και η πρωτεύουσα του νησιού για περισσότερα από 1000 χρόνια. Βρίσκεται στην καρδιά του νησιού και αποτελεί μια πόλη που συνδυάζει το ιστορικό της παρελθόν με τη σύγχρονη μητρόπολη κέντρο των διοικητικών, εμπορικών  και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Κύπρου.

Η Λευκωσία παρουσιάζει δύο ξεχωριστά πρόσωπα:

-Το αρχαίο μέρος της Λευκωσίας που περιβάλλεται από Ενετικά τείχη και προμαχώνες, ηλικίας πέραν των 400 χρόνων,  σε σχήμα καρδιάς. Εδώ βρίσκονται πληθώρα μουσείων, γκαλερί, αρχαίων εκκλησιών σε αρμονία με τα στενά δρομάκια, τις παραδοσιακές συνοικίες και τα νεοκλασικά κτίσματα.

-Μια μοντέρνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η οποία απλώνεται εκτός των τειχών και που απλόχερα  προσφέρει όλα όσα μια σύγχρονη πόλη έχει να προσφέρει.

Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται πάντα εν κινήσει. Τα διάφορα επίπεδά της, τα ποικίλα αξιοθέατα και τα ετερόκλητα χαρακτηριστικά της, οι φιλόξενοι άνθρωποί της καλούν όλους να εξερευνήσουν τις ομορφιές της!